Политолог даде оценка на действията на правителството.Имаме премиер, който е бил

...
Политолог даде оценка на действията на правителството.Имаме премиер, който е бил
Коментари Харесай

Политолог: Имаме премиер, който е бил гален от три папи, Кирил Петков е от един

Политолог даде оценка на дейностите на държавното управление.

Имаме министър председател, който е бил глезен от три папи, Кирил Петков – от един. Има неща, с които държавното управление се оправя предвид на доста тежката обстановка. Например, газовата рецесия. Правителството се оправи. Прати две доста мощни послания, че България може без съветски газ в тази обстановка. Второ – цената може би не е толкоз добра, колкото сме имали по някои контракти. Това сподели в изявление за предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия политологът доцент Даниел Смилов.

„ В един миг войната ще свърши. Тогава, когато седнем на масата на договарянията, този епизод ще бъде доста значим за България. Няма да може страната ни да бъде изнудвана по метода, по който в този момент “, разяснява той.

Смилов подлага на критика смесените послания на президента Радев. „ Той от време на време праща послания които сякаш слагат под въпрос къде тъкмо се нарежда България – да, в Европейски Съюз и НАТО, само че държим на съветския газ и няма да изпращаме оръжие “, даде образец той.

Политологът Димитър Ганев изрече мнение, че войната в Украйна е стартирала развой на пренареждане в българската политика.

„ Една доста комплицирана коалиция с общ пиедестал – антистатукво и анти-ГЕРБ. След 24 февруари – началото на съветската инвазия, има явно пренареждане в пластовете на българската политика. Имаме по-скоро лагер на твърдата евроатлантическа позиция. Въпросът на въпросите от последните 4 месеца е войната в Украйна, която прокара това нова разделяне “, уточни той, написа Novini.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР